SELAMAT DATANG

Selamat Datang ke jpnjdata!

1Stop Data Center JPNJ adalah suatu sistem data secara online untuk warga pendidikan terutama sekali di sekolah-sekolah negeri Johor. Sistem online ini adalah untuk mengumpul data-data yang diminta dari Kementerian Pendidikan Malaysia yang biasanya menggunakan Microsoft Office. 1Stop Data Center JPNJ ini juga adalah untuk mengumpul data-data seperti pemantauan SPA (AMaD), ADaPs, PLAN-J, Prasekolah dan lain-lain. Selain daripada itu, laman web ini berperanan untuk memuat turun fail seperti rancangan tahunan, soalan-soalan di dalam PLAN-J dan manual-manual pengguna.

JSI dan Pembinaan Item

Mesyuarat Jawatankuasa Kurikulum Negeri Bil3/2016 bertarikh 28 November 2016 telah memutuskan bahawa JSI akan dibina bagi Penilaian Sumatif pada bulan Mac 2017 (AR1), Peperiksaan Pertengahan Tahun (AR2) dan Peperiksaan Percubaan (AR3) bagi Tahun 6 dan Tingkatan 5.

Pada masa yang sama item akan dibina bagi Penilaian Sumatif bulan Mac dan Peperiksaan Percubaan. Pihak sekolah hanya perlu download item dan pasangkan untuk menjadi satu kertas peperiksaan. Sistem Upload bahan ini akan ditutup pada masa yang akan ditetapkan.

Tingkatan 5

Penilaian Sumatif bulan Mac (AR1), 80% melibatkan tajuk Tingatan 4 dan 20% tajuk Tingatan 5. Penetapan masa dalam 2 jam sahaja. Sementara itu Item dalam Peperiksaan Percubaan mengikut format SPM.

Tahun 6

Penilaian Sumatif bulan Mac (AR1), 80% melibatkan tajuk Tahun 1 hingga Tahun 5 dan 20% tajuk Tahun 6. Penetapan masa dan kertas mengikut format UPSR bagi Sumatif bulan MAc (AR1) dan Peperiksaan Percubaan UPSR (AR3).

 
This template downloaded form free website templates